Често задавани въпроси-Интерим професионалисти

1. Каква е добавената стойност на Planet Interim за мен като Интерим професионалист?

Можете да прочетете описание на всичи предимства в Planet Interim за Вас, като кликнете върху този линк.

2. Аз имам акаунт. Защо не мога да вляза в него?

Можете да влезете, като използвате мястото за вход отгоре вдясно на страницата с Вашия имейл адрес, който също така служи като Ваше лично потребителско име.
Трябва да въведете паролата си, която Ви е изпратена, в бялото поле под него. Моля имайте предвид, че главни/малки букви имат значение!

Можете и да натиснете тук, за да си поискате нова парола.

В имейла с паролата, който сте получили, ще намерите и линк, с който лесно можете да влезете само с един клик и да отидете на Моя акаунт.

Не мога да вляза дори с новата парола
Ако влизането с новата парола (все още) не се получава, това може да означава, че по-рано запазени данни като тези, запазени в 'бисквитките' и 'временните файлове' (съдържащи предишна информация за вход) се намират в конфликт с новата информация, която трябва да се попълни. Препоръчително е да се изтрие 'историята', 'бисквитките' и 'временните файлове' (от "Интернет опции" в Internet Explorer) и тогава да опитате да влезете отново с новите данни.

Вход с LinkedIn, Google+
Свързвайки Вашия Google+ или LinkedIn акаунт, лесно можете да влизате със същите данни за вход, които използвате за вход в тези социални медии. Щом сте влезли във Вашия акаунт в социална медия и после посетите и Planet Interim, автоматично ще влезете в нашия уебсайт.

3. Защо не мога да реагирам на Интерим обяви и защо не виждам външни обяви?

Това означава, че (все още) не сте влезли в акаунта си или той още не е съвсем готов за употреба. Обикновено означава, че профилът Ви не е напълно завършен. Препоръчваме Ви да се върнете на Моя акаунт и да добавите професионалния си опит, образование или други непълни части и да се уверите, че профилът Ви е попълнен на поне 85%. Когато достигнете 85% завършеност на профила, ще бъдете видими за потенциални работодатели и ще можете да ползвате Вашия Planet Interim профил за кандидатстване по Интерим обяви, публикувани на Planet Interim. Обичаме да инвестираме в удобството на потребителите. Интерим професионалистите могат да използват модерен тул, за да импортират (части от) своето резюме в Word. Това позволява профилът Ви бързо да бъде завършен до 85% и обновен. Ще трябва да попълните липсващата информация сами. Не забравяйте да запазите информацията си!

4. Получих парола; защо получих известие, че регистрацията ми не е завършена?

Моля не попълвайте само първата страница. Ще Ви изпратим съобщение, за да Ви известим, че Ви е изпратена парола, за да можете да довършите регистрационния процес на по-късен етап. Няколко различни части следват след тази първа страница, а именно образование, професионален опит, специални умения и Вашите точки от препоръки. Но за Premium членове сме създали функцията да можеш да кандидатстваш със собственото си резюме в PDF. Моля не забравяйте, че профилът Ви ще стане видим в Planet Interim едва при 85% завършеност. Проверете, като посетите Моя акаунт. Членовете с базово членство ще трябва първо да довършат профила си, за да могат да кандидатстват по публикувани обяви в Planet Interim.

5. Уеб адреси, името (на фирмата) ми, имейл адреси и телефонни номера блокирани ли са в моя профил?

Вашето фирмено име, URL към Вашия сайт, имейл адрес и телефонен номер естествено се приемат и показват на подходящите места. Но ние искаме да избегнем това, всеки да има достъп в интернет до пълните данни за контакт на Интерим професионалисти, регистрирани в Planet Interim. Клиентите (работодателите) трябва да са регистрирани при нас, преди да могат да се свързват с Интерим професионалисти.

Освен това е изключително важно само онези клиенти, които сериозно се интересуват, да могат да се свързват с Интерим професионалистите. Затова клиентите трябва да са влезли, за да виждат пълния профил на някой Интерим професионалист, включително данните му за контакт. Само тогава можем да проследяваме кой се свързва с кого. Това повишава качеството на контакта и ограничава рисковете за поверителността.

Ако всички данни за връзка се пуснат веднага в интернет в публичните профили на Интерим професионалистите, горният модел не би работел. Затова системата ще блокира всяко URL или телефонен номер и собственото Ви фирмено име, които са въведени на места, които не са предназначени за тях. Примерите включват добавяне на този тип данни към Вашето 'лично резюме', Вашия 'професионален опит' и т.н.

6. Защо някои секции като 'Образование' и 'Професионален опит' са задължителни?

Planet Interim се стреми да бъде възможно най-добрата Интерим платформа както за Интерим професионалисти, така и за работодатели. Това означава, че само обновени, пълни и правилно регистрирани Интерим профили могат да се предоставят на (потенциални) клиенти.
Следва да се отбележи, че важна информация като образование и опит е задължителна.

Инструмента за качване на CV, специално разработен за Planet Interim, ще Ви помогне да регистрирате Вашия профил и да го поддържате актуален на Planet Interim още по-бързо и лесно .

7. Защо не мога да въведа своята Интерим или мениджърска фирма в раздела "Професионален опит"?

Вашето фирмено име, URL към Вашия сайт, имейл адрес и телефонен номер естествено се приемат и показват на подходящите места. Но ние искаме да избегнем това, всеки да има достъп в интернет до пълните данни за контакт на Интерим професионалисти, регистрирани в Planet Interim.

Например, нашата идея е да предоставите конкретна информация за това, къде и за кого сте работили в секцията за професионален опит. На кои позиции и по кои проекти сте работили. Идеята не е да представите собственото си (Интерим) дружество / ООД като работодател, нито просто да поставите някъде в интернет линк към уебстраница/CV.

Ако Вие, като Интерим професионалист, реагирате на Интерим обява или Ви е открил работодател, тогава профилът Ви, както е регистриран в Planet Interim, ще бъде свързан с Вашата реакция и показан на клиента. Затова е изключително важно профилът Ви да предоставя на клиентите ясна картина

. Интрумента за въвеждане на CV, специално разработен за Planet Interim, ще Ви помогне да регистрирате и по-бързо и лесно да поддържате актуален профила си в Planet Interim.

8. Мога ли да се регистрирам по-бързо и да поддържам профила си актуален?

Да. Можете да импортирате информация от собственото си CV в Word, като използвате нашия специално разработен инструмент за интегриране на CV. Ще трябва да добавите липсващата информация ръчно. Не забравяйте да запазите информацията!

9. Как мога да сменя паролата си?

Влизате в профила си и отивате в моя профил в горния ляв ъгъл до светлосиния бутон "Промяна на имейл и парола".

10. Защо трябва да превърна безплатното си базово членство в премиум членство?

Като основен член, вие също така автоматично получавате актуални временни назначения от повече от 3000 регистрирани клиенти и повече от 300 временни посредници. Можете обаче да отговаряте на тези задачи само като член на Premium. Благодарение на водещите ни позиции в търсачките клиентите ще могат по-лесно да намерят профила ви, при условие че е завършен поне на 85%. Можете също така да се отличите, като добавите в него препоръки от настоящи и предишни клиенти. Членовете с една или повече препоръки ще бъдат поставени в горната част на резултатите от търсенето и по този начин ще изпъкнат повече!


Прегледайте всички предимства на премиум членството

11. Защо тулът за препоръки и имейл услугата за Интерим обяви не работят при мен?

Това би могло да е, защото настройките Ви за известия не са добре направени, известията са изключени или Вашият акаунт още не е напълно активен. Тези услуги са достъпни само за Интерим професионалисти с напълно активни и завършени профили (85% завършеност). Инструмента за препоръки работи само ако първо сте регистрирали опита си. Мненията винаги са свързани с конкретна Интерим позиция. Това няма да допусне твърде общи и неангажиращи мнения да се появяват в профила.

12. Защо не мога да изпращам запитвания за свободни работни места?

Само потребители с премиум членство могат да изпращат съобщения за задания, като текста им се изпраща директно на работодателя. Премиум членовете се насочват незабавно към работните позиции, които сме описали за тях при трети страни.

Членовете с безплатно основно членство не могат да отговарят на задачи.

Погледнете всички предимства на премиум членството

13. Защо (потенциални) работодатели не могат да виждат цялото ми CV безплатно?

Важно е само сериозно заинтересовани работодатели да могат да се свързват с регистрираните Интерим професионалисти. Освен това ние трябва да сме в състояние да проследяваме кой се е свързал с кого. От гледна точка на поверителността е важно и данни за контакт да не могат да бъдат намирани непосредствено в интернет. Затова паботодателите трябва да са влезли в сайта, за да могат да видят даден пълен профил на Интерим професионалист, включително данните за контакт.

Но фирмите могат да правят конкретни подбори по опит в определен сектор, област на специализация и група функции, професионален опит, образование, точки от препоръки, специални умения и т.н.

14. Кой има достъп до регистрираните ми данни?

Важно е само сериозно заинтересовани работодатели да могат да се свързват с регистрираните Интерим професионалисти. Освен това ние трябва да сме в състояние да проследяваме кой се е свързал с кого. От гледна точка на поверителността е важно и данни за контакт да не могат да бъдат намирани непосредствено в интернет. Затова компаниите трябва да са влезли в сайта, за да могат да видят даден пълен профил на Интерим професионалист, включително данните за контакт.

Но те могат да правят конкретни подбори по опит в определен сектор, област на специализация и група функции, професионален опит, образование, точки от препоръки, специални умения и т.н.

15. Някои проекти са конфиденциални. Как мога да направя профила си по-неразпознаваем?

Един Интерим професионалист може да реши да направи своя профил по-малко разпознаваем по различни причини. Например защото Интерим проектите са конфеденциални във връзка с реорганизации, които ще бъдат изпълнявани.

В тези случаи препоръчваме да не се използват фирмените имена на такива клиенти, а вместо това те да се описват. Например ABN AMRO Bank N.V. би могло да се опише като "Голяма холандска търговска банка". Имената на отдели или позиции също биха могли да се опишат по различен начин от този, по който са известни.

16. Имам Premium членство. Защо не получавам никакви Интерим обяви чрез имейл известяването?

Planet Interim е борса, която намира съвпадение между предлагане и търсене. Разбира се, може (временно) да се случи текущият трудов пазар да се нуждае по-малко от Интерим професионалисти с Вашия профил. За съжаление не може да влияем на това. Можем само да предложим да не настройвате известията си твърде конкретно и се уверете, че профилът Ви е пълен, за да оптимизирате шансовете си за откриване на подходяща Интерим обява.

17. Защо не мога да говоря за обяви в Planet Interim по телефона или по имейл?

Planet Interim е независима Интерим платформа, която се използва от Интерим професионалисти, работодатели и посредници. Planet Interim не преценя потенциални съвпадения, а улеснява всички страни в Интерим пазара. За да се свържете с даден клиент или посредник, първо ще трябва да погледнете обявата и да се регистрирате в случай, че се интересувате, или да влезете в Planet Interim, което след това ще Ви позволи да изпращате съобщения за обявата. Planet Interim предлага на клиентите си възможността да канят или отхвърлят Интерим професионалисти, а Интерим професионалистите могат да кандидатстват по или да отказват покани. В кореспонденцията може да се посочва причина или да се предлага допълнителна информация. Прилежно стандартизирано и персонализирано имейл известие на нидерландски или английски предоставя допълнителна подкрепа за комуникацията между клиента и Интерим професионалиста.

18. Моето CV не може да бъде въведено или "резултатите от автоматичното въвеждане" не са добри. Какво да правя?

Можете лесно да създадете Вашия Planet Interim профил, като импортирате резюмето си. Ние обработваме информацията автоматично и Вие можете да я персонализирате и запазите. Тъй като CV парсерът не може да задържа отделно информацията от няколко колони, е важно резюмето Ви да не се състои от колони и таблици. Затова Ви молим да използвате проста структура, за предпочитане в Word формат. Други формати като RTF, TXT или PDF са възможни, но могат да доведат до лоши резултати.
Освен това се уверете, че всеки професионален опит, работа или проект има същата ясна структура и тя е приложена последователно. Например, на ред 1 датите и името на организацията, на ред 2-името на длъжността и на ред 3-описанието на длъжността или проекта.
CV парсерът може да смеси лицата-референти или референциите с Вашия опит, затова моля не споменавайте референции във Вашето резюме. Вместо това отидете на Моя акаунт и поискайте препоръки, за да подобрите ранкинга и видимостта си в Planet Interim.

19. Колко скорошни са обявите в Planet Interim?

Бързината е абсолютна необходимост, когато става дума за Интерим обяви. Ето защо три пъти дневно се изготвя опис на всички Интерим обяви от над 300 сайта в нидерландския, белгийския, френския, британския и германския пазар (!). Тези обяви се приемат и им се дават кодове в еднаква структура на база на модерна технология и затова могат да се сравняват и търсят. Освен това има и обяви, които са директно подадени в Planet Interim (които са винаги най-отгоре на резултатите от търсенето и които са по-видими).

Обявите се премахват автоматично след 3 до 4 дни. Това означава, че дори една Интерим обява да е все още онлайн в сайта, където първоначално е качена, ние повече няма да я показваме. Ежедневните обновявания не включват само пускане на обяви, а и премахване и промени на такива.

20. Трябва ли да платя такса на Planet Interim при постигането на съвпадение?

Тъй като искаме да увеличим вероятността от съвпадение между Интерим обявите и нашите членове, публикуването на Интерим обяви в Planet Interim е безплатно.

За да сме в състояние да поддържаме и подобряваме Planet Interim, молим нашите членове за участие в разходите. За тази цел сме разработили два вида членство за Интерим професионалисти, както следва::

1. Безплатно базово членство с такса, ориентирана към резултатите
С безплатното основно членство можете да използвате всички функции на нашата платформа безплатно. Но ако бъдете назначени за Интерим позиция през Planet Interim, ще плащате на Planet Interim такса от € 100,- до максимум € 195,- без ДДС всеки месец през първите три месеца от Вашия договор. Дължимата сума се определя на база броя работни часове в една нормална работна седмица, както е договорено с работодателя.

За детайли по тази схема моля вижте член 12. ‘Финансовият модел на Planet Interim’ от Общото споразумение за ползване.

2. Premium членство: Допълнителни предимства за € 15 всеки месец
С Premium членство не заплащате такса в случай, че си намерите Интерим работа през Planet Interim. В допълнение, освен всичко останало, Вашите кандидатури ще бъдат изпращани до работодателите 24 часа по-рано от тези на членовете с основно членство.

Premium членството можете да получите срещу € 20 на месец или € 90 без ДДС за шест месеца.

Повече информация за Ползите от Premium членството

21. Какъв е финансовият модел на Planet Interim?

Planet Interim е независима платформа с мисията да направи Интерим пазара по прозрачен, като намира съвпадение между Интерим обяви и образовани Интерим професионалисти по икономичен и ефективен начин.

Прочетете повече за Финансовия модел на Planet Interim

22. Имам проблем и не мога да продължа с регистрацията си, какво сега?

Причините за това могат да бъдат много. Проверете дали все още сте вътре или сесията все още е активна. Ако трябваше да направите нещо друго по време на регистрацията си, сега може да сте с изтекла сесия. Възможно е също така компютърът ви да е зает с актуализиране на други приложения и работната памет да е претоварена. След това затворете някои приложения, за да завършите регистрацията. Също така проверете дали няма съобщения за грешка, които могат да бъдат поставени в поле за въвеждане, така че вашата регистрация да не може да продължи, докато тази „грешка“ не бъде коригирана.

23. Как мога да поставя на пауза или да прекратя членството си?

За да направите това, влезте в профила си и отидете на Пауза или спиране на профила ми. В блока в горния ляв ъгъл с вашето име е опцията за временно или постоянно спиране на профила ви.

Моля, обърнете внимание:
Имейли с анулиране няма да бъдат приемани. Поддържането на личния акаунт в актуално състояние или неговото анулиране е отговорност на потребителя. Чрез електронната поща не можем да сме сигурни дали лицето, което заявява, че иска да анулира акаунта, действително е собственикът на акаунта.

24. Как да проверя дали запитването ми е достигнало до клиента?

Когато съобщенията преминават през нашата платформа, изпращаме потвърждение за отговора на нашите членове, както и напомняния на работодателите да попълнят отговора своевременно и по подходящ начин.

На екрана си винаги ще получавате известие и/или имейл от Planet Interim, потвърждаващ, че отговорът ви е изпратен и получен. Ако не получите този имейл, моля, проверете регистрирания си имейл адрес и/или интернет връзката си. Можете също така да влезете и да отидете на Моят акаунт . Чрез това табло за управление можете да управлявате всички данни и действия в акаунта си.

Моля, обърнете внимание:

В много случаи нашите работодатели предпочитат ние сами да изпратим кандидатите за назначаване на техния собствен сайт, така че в крайна сметка кандидатствате директно при тях. Това запазва процеса им непокътнат. В такъв случай се свържете с работодателската страна, за да получите актуална информация за продължаването на процеса. Трябва да се справим с това като платформа, ако искаме да предложим възможно най-пълния набор от работни позиции.

Като услуга, ние също така картографираме подходящи външни задачи от повече от 300 посредници за нашите членове, така че с наша помощ автоматично получавате отлично проследяване на пазара. След това съчетаваме тези външни задачи с предпочитанията на нашите членове. Следователно, ако сте отговорили на тях, може да се наложи да се свържете и със страната, на която сте отговорили.

25. Дължа ли на Planet Interim такса или комисиона за постигнато съвпадение?

За да можем да поддържаме и усъвършенстваме Planet Interim, понякога молим членуващите професионалисти в областта на временните услуги да допринесат за покриване на разходите ни. За тази цел Planet Interim предлага два вида членство:

1. Основно членство на принципа "няма съвпадение няма заплащане".

Основното членство дава възможност на специалистите по временни услуги да използват безплатно определени съоръжения на Planet Interim. Само ако временно нает професионалист с базово членство получи работа чрез Planet Interim, тогава този професионалист ще дължи на Planet Interim вноска за покриване на разходите.

Прочетете повече за модела на приходите в Общо споразумение с потребителя, член 12

2. Премиум членство

С премиум членство професионалистите не плащат такса на Planet Interim дори в случай на откриване на работно позиция. Освен това членовете на премиум групата получават директен достъп до всички задачи и могат да кандидатстват за тях незабавно. Основните членове могат да бъдат открити и да се свързват с тях, но не могат да кандидатстват.

Прочетете повече за причини премиум членство

26. Какъв е моделът на приходите на Planet Interim?

Моделът на приходите на Planet Interim се състои от основно членство с компонент "няма съвпадение - няма заплащане", вж. член 12 от общото споразумение с потребителя, и платени премиум абонаменти, вж. причини за премиум членство, за наети професионалисти.

Има и фирмени партньорства с организации, които например публикуват голям по брой обяави в Planet Interim.