Често задавани въпроси-Интерим професионалисти

1. Каква е добавената стойност на Planet Interim за мен като Интерим професионалист?

Можете да прочетете за всичи предимства на Planet Interim за Вас, катокликнете върху този линк.

2. Аз имам акаунт. Защо не мога да вляза в него?

Можете да влезете, като използвате мястото за вход горе вдясно на страницата с Вашия имейл адрес, който също така служи като Ваше лично потребителско име.
Трябва да въведете паролата си, която Ви е изпратена, в бялото поле под него. Моля имайте предвид, че големи/малки букви имат значение!

Можете и да натиснете тук, за да си поискате нова парола.

В имейла с паролата, който сте получили, ще намерите и линк, с който лесно можете да влезете само с един клик и да отидете на Моя акаунт.

Не мога да вляза дори с новата парола
Ако влизането с новата парола (все още) не се получава, това може да означава, че по-рано запазени данни като тези, запазени в 'бисквитките' и 'временните файлове' (съдържащи предишна информация за вход) се намират в конфликт с новата информация, която трябва да се попълни. Препоръчително е да се изтрие 'историята', 'бисквитките' и 'временните файлове' (от "Интернет опции" в Internet Explorer) и тогава да опитате да влезете отново с новите данни.

Вход с LinkedIn, Google+ или Facebook
Свързвайки Вашия Facebook, Google+ или LinkedIn акаунт, лесно можете да влизате със същите данни за вход, които използвате за вход в тези социални медии. Щом сте влезли във Вашия акаунт на социална медия и после посетите и Planet Interim, автоматично ще влезете в нашия уебсайт.

3. Защо не мога да реагирам на Интерим обяви и защо не виждам външни обяви?

Това означава, че (все още) не сте влезли в акаунта си или той още не е съвсем готов за употреба. Обикновено означава, че профилът Ви не е напълно завършен. Препоръчваме Ви да се върнете на Моя акаунт и да добавите професионалния си опит, образование или други непълни части и да се уверите, че профилът Ви е попълнен на поне 85%. Когато достигнете 85% завършеност на профила, ще бъдете видими за потенциални работодатели и ще можете да ползвате Вашия Planet Interim профил за кандидатстване по Интерим обяви, публикувани на Planet Interim. Обичаме да инвестираме в удобството на потребителите. Интерим професионалистите могат да използват модерен тул, за да импортират (части от) своето резюме в Word. Това позволява профилът Ви бързо да бъде завършен до 85% и обновен. Ще трябва да попълните липсващата информация сами. Не забравяйте да запазите информацията си!

4. Получих парола; защо получих известие, че регистрацията ми не е завършена?

Моля не попълвайте само първата страница. Ще Ви изпратим съобщение, за да Ви известим, че Ви е изпратена парола, за да можете да довършите регистрационния процес на по-късен етап. Няколко различни части следват след тази първа страница, а именно образование, професионален опит, специални умения и Вашите точки от препоръки. Но за Premium членове сме създали функцията да можеш да кандидатстваш със собственото си резюме в PDF. Моля не забравяйте, че профилът Ви ще стане видим в Planet Interim едва при 85% завършеност. Проверете, като посетите Моя акаунт. Членовете с основно членство ще трябва първо да довършат профила си, за да могат да кандидатстват по публикувани обяви в Planet Interim.

5. Уебадреси, името (на фирмата) ми, имейл адреси и телефонни номера блокирани ли са в моя профил?

Вашето фирмено име, URL към Вашия сайт, имейл адрес и телефонен номер естествено се приемат и показват на подходящите места. Но ние искаме да избегнем това, всеки да има достъп в интернет до пълните данни за контакт на Интерим професионалисти, регистрирани в Planet Interim. Клиентите (работодателите) трябва да са регистрирани при нас, преди да могат да се свързват с Интерим професионалисти.

Освен това е изключително важно само онези клиенти, които сериозно се интересуват, да могат да се свързват с Интерим професионалистите. Затова клиентите трябва да са влезли, за да виждат пълния профил на някой Интерим професионалист, включително данните му за контакт. Само тогава можем да проследяваме кой се свързва с кого. Това повишава качеството на контакта и ограничава рисковете за поверителността.

Ако всички данни за връзка се пуснат веднага в интернет в публичните профили на Интерим професионалистите, горният модел не би работел. Затова системата ще блокира всяко URL или телефонен номер и собственото Ви фирмено име, които са въведени на места, които не са предназначени за тях. Примерите включват добавяне на този тип данни към Вашето 'лично резюме', Вашия 'професионален опит' и т.н.

6. Защо някои секции като 'Образование' и 'Професионален опит' са задължителни?

Planet Interim се стреми да бъде възможно най-добрата Интерим платформа както за Интерим професионалисти, така и за работодатели. Това означава, че само обновени, пълни и правилно регистрирани Интерим профили могат да се предоставят на (потенциални) клиенти.
Следва да се отбележи, че важна информация като образование и опит е задължителна.

CV parsing тулът, специално разработен за Planet Interim, ще Ви помогне да регистрирате Вашия профил и да го поддържате актуален на Planet Interim още по-бързо и лесно .

7. Защо не мога да запиша своя та Интерим или мениджърска фирма в раздела "Професионален опит"?

Вашето фирмено име, URL към Вашия сайт, имейл адрес и телефонен номер естествено се приемат и показват на подходящите места. Но ние искаме да избегнем това, всеки да има достъп в интернет до пълните данни за контакт на Интерим професионалисти, регистрирани в Planet Interim.

Например, нашата идея е да предоставите конкретна информация за това, къде и за кого сте работили в секцията за професионален опит. На кои позиции и по кои проекти сте работили. Идеята не е да представите собственото си (Интерим) дружество / ООД като работодател, нито просто да поставите някъде в интернет линк към уебстраница/CV.

Ако Вие, като Интерим професионалист, реагирате по Интерим обява или Ви е открил работодател, тогава профилът Ви, както е регистриран в Planet Interim, ще бъде свързан с Вашата реакция и показан на клиента. Затова е изключително важно профилът Ви да предоставя на клиентите ясна картина

.CV парсинг тулът, специално разработен за Planet Interim, ще Ви помогне да регистрирате и по-бързо и лесно да поддържате актуален профила си на Planet Interim.

8. Мога ли да се регистрирам по-бързо и да поддържам профила си актуален?

Да. Можете да импортирате информация от собственото си CV в Word, като използвате нашия CV парсинг тул. Ще трябва да добавите липсващата информация ръчно. Не забравяйте да запазите информацията!

9. Как мога да сменя паролата си?

Отидете на 'промени паролата' във Вашия Моят акаунт, горе вляво в'Welcome' блока.

10. Защо да искам да сменя безплатното си основно членство с Premium членство?

С безплатното основно членство ще получите достъп до Интерим обяви от повече от 2000 свързани работодатели и текущи Интерим работни позиции от над 300 Интерим доставчици. Освен това профилът Ви ще стане по-видим за бъдещи работодатели благодарение на нашите топ позиции в търсачките. Можете също така да се отличите, като попълните профила си с препоръки от сегашните и предишните си работодатели! Всичко това е безплатно.Вижте предимствата на Premium членството

11. Защо тулът за препоръки и имейл услугата за Интерим обяви не работят при мен?

Това би могло да е, защото настройките Ви за известия не са добре направени, известията са изключени или Вашият акаунт още не е напълно активен. Тези услуги са достъпни само за Интерим професионалисти с напълно активни и завършени профили (85% завършеност). Тулът за препоръки работи само ако първо сте регистрирали опита си. Мненията винаги са свързани с конкретна Интерим работа или позиция. Това няма да допусне твърде общи и неангажиращи мнения да се появяват в профила.

12. Защо не мога да реагирам на Интерим обяви?

Само Интерим проесионалисти с Premium членство могат да отговарят директно на Интерим обяви и техният отговор се изпраща до публикувалия обявата веднага. Premium членовете също така се препращат веднага към обяви, които сме поместили на уебсайтове от трети страни. Членове с безплатно основно членство също могат да отговарят веднага на Интерим обяви, но реакцията ще бъде препратена към работодателя едва 24 часа след първоначалното публикуване. Относно обяви, които са поместени у трети страни, членовете с основно членство ще бъдат препращани 24 часа след първоначалното публикуване на външната обява


Вижте предимствата на Premium членството

13. Защо (потенциални) работодатели не могат да виждат цялото ми CV безплатно?

Важно е само сериозно заинтересовани работодатели да могат да се свързват с регистрираните Интерим професионалисти. Освен това ние трябва да сме в състояние да проследяваме кой се е свързал с кого. От гледна точка на поверителността е важно и данни за контакт да не могат да бъдат намирани непосредствено в интернет. Затова клиентите трябва да са влезли в сайта, за да могат да видят даден пълен профил на Интерим професионалист, включително данните за контакт.

Но клиентите могат да правят конкретни подбори чрез променливи като опит в определен сектор, област на специализация и група функции, професионален опит, образование, точки от препоръки, специални умения и т.н.

14. Кой има достъп до регистрираните ми данни?

Важно е само сериозно заинтересовани работодатели да могат да се свързват с регистрираните Интерим професионалисти. Освен това ние трябва да сме в състояние да проследяваме кой се е свързал с кого. От гледна точка на поверителността е важно и данни за контакт да не могат да бъдат намирани непосредствено в интернет. Затова клиентите трябва да са влезли в сайта, за да могат да видят даден пълен профил на Интерим професионалист, включително данните за контакт.

Но клиентите могат да правят конкретни подбори чрез променливи като опит в определен сектор, област на специализация и група функции, професионален опит, образование, точки от препоръки, специални умения и т.н.

15. Някои проекти са конфиденциални. Как мога да направя профила си по-неразпознаваем?

Един Интерим професионалист може да реши да направи своя профил по-малко разпознаваем по различни причини. Например защото Интерим проектите са конфеденциални във връзка с реорганизации, които ще бъдат изпълнявани.

В тези случаи препоръчваме да не се използват фирмените имена на такива клиенти, а вместо това те да се описват. Например ABN AMRO Bank N.V. би могло да се опише като "Голяма холандска търговска банка". Имената на отдели или позиции също биха могли да се опишат по различен начин от този, по който са известни вътрешно или сред хора със съответното познание.

16. Имам Premium членство. Защо не получавам никакви Интерим обяви по имейл известяването?

Planet Interim е борса, която намира съвпадение между предлагане и търсене. Разбира се, може (временно) да се случи текущият трудов пазар да се нуждае по-малко от Интерим професионалисти с Вашия профил. За съжаление не може да влияем на това. Можем само да предложим да не настройвате известията си твърде конкретно и се уверете, че профилът Ви е пълен, за да оптимизирате шансовете си за подходяща Интерим обява.

17. Защо не мога да говоря за обяви в Planet Interim по телефона или по имейл?

Planet Interim е независима Интерим платформа, която се използва от Интерим професионалисти, работодатели и посредници. Planet Interim не преценя потенциални съвпадения, а улеснява всички страни в Интерим пазара. За да се свържете с даден клиент или посредник, първо ще трябва да погледнете обявата и да се регистрирате в случай, че се интересувате, или да влезете в Planet Interim, което след това ще Ви позволи да реагирате по обявата. Planet Interim предлага на клиентите си възможността да канят или отхвърлят Интерим професионалисти, а Интерим професионалистите могат да кандидатстват по или да отказват покани. В кореспонденцията може да се посочва причина или да се предлага допълнителна информация. Прилежно стандартизирано и персонализирано имейл известие на холандски или английски предоставя допълнителна подкрепа за комуникацията между клиента и Интерим професионалиста.

18. Моето CV не може да се импортира или "парсинг резултатите" са неизползваеми. Какво да правя?

Можете лесно да създадете Вашия Planet Interim профил, като импортирате резюмето си. Ние обработваме информацията автоматично и Вие можете да я персонализирате и запазите. Тъй като CV парсерът не може да задържа отделно информацията от няколко колони, е важно резюмето Ви да не се състои от колони и таблици. Затова Ви молим да използвате проста структура, за предпочитане в Word формат. Други формати като RTF, TXT или PDF са възможни, но могат да доведат до лоши резултати.
Освен това се уверете, че всеки професионален опит, работа или проект има същата ясна структура и тя е приложена последователно. Например, на ред 1 датите и името на организацията, на ред 2-името на длъжността и на ред 3-описанието на длъжността или проекта.
CV парсерът може да смеси лицата-референти или референциите с Вашия опит, затова моля не споменавайте референции във Вашето резюме. Вместо това отидете на Вашия Моя акаунт и поискайте препоръки, за да подобрите ранкинга и видимостта си в Planet Interim.

19. Колко пресни са обявите в Planet Interim?

Бързината е абсолютна необходимост, когато става дума за Интерим обяви. Ето защо три пъти дневно се изготвя опис на всички Интерим обяви от над 300+ Интерим сайта в холандския, белгийския, френския, британския и германския пазар (!). Тези обяви се приемат и им се дават кодове в еднаква структура на база на модерна технология и затова могат да се сравняват и търсят. Освен това има и обяви, които са директно подадени в Planet Interim (които са винаги най-отгоре на резултатите от търсенето и които ще се виждат повече) .

Обявите се премахват автоматично след 3 до 4 дни. Това означава, че дори една Интерим обява да е все още онлайн в сайта, където първоначално е качена, ние повече няма да я показваме. Ежедневните обновявания не включват само пускане на обяви, а и премахване и промени на такива.

20. Трябва ли да платя такса на Planet Interim при постигането на съвпадение?

Тъй като искаме да увеличим вероятността от съвпадение между Интерим обявите и нашите членове, публикуването на Интерим обяви в Planet Interim е безплатно.

За да сме в състояние да поддържаме и подобряваме Planet Interim, молим нашите членове за участие в разходите. За тази цел сме разработили два вида членство за Интерим професионалисти, както следва::

1. Безплатно основно членство с такса, ориентирана към резултатите
С безплатното основно членство можете да използвате всички функции на нашата платформа безплатно. Но ако получите Интерим работа през Planet Interim, ще плащате на Planet Interim такса от € 100,- до максимум € 195,- без ДДС всеки месец през първите три месеца от Вашия договор. Дължимата сума се определя на база броя работни часове в една нормална работна седмица, както е договорено с работодателя.

За детайли по тази схема моля вижте член 12. ‘Финансовият модел на Planet Interim’ от Общото споразумение за ползване.

2. Premium членство: Допълнителни предимства за € 15 всеки месец
С Premium членство не заплащате такса в случай, че си намерите Интерим работа през Planet Interim. В допълнение, освен всичко останало, Вашите кандидатури ще бъдат изпращани до работодателите 24 часа по-рано от тези на членовете с основно членство.

Premium членството можете да получите срещу € 20 на месец или € 90 без ДДС за шест месеца.

Повече информация за Ползите от Premium членството

21. Какъв е финансовият модел на Planet Interim?

Planet Interim е независима платформа с мисията да направи Интерим пазара по прозрачен, като намира съвпадение между Интерим обяви и образовани Интерим професионалисти по икономичен и ефективен начин.

Прочетете повече за Финансовия модел на Planet Interim

22. Имам проблем и не мога да продължа с регистрацията си, какво сега?

Причините за това могат да бъдат много. Проверете дали все още сте влезли или сесията все още е активна. Ако трябваше да направите нещо друго по време на регистрацията си, сега можете да бъдете извън „сесията“. Възможно е също така компютърът ви да е зает с актуализиране на други приложения и работната памет да е претоварена. След това затворете някои приложения, за да завършите регистрацията. Също така проверете дали няма съобщения за грешка, които могат да бъдат поставени в поле за въвеждане, така че вашата регистрация да не може да продължи, докато тази „грешка“ не бъде коригирана.

23. Как да закрия акаунта си?

За да направите това, влезте и отидете в меню Моя профил. В секцията'Добре дошли' има възможност временно или за постоянно да спрете акаунта си.

Обърнете внимание:
Не могат да се приемат имейли. Актуализирането или анулирането на акаунт е отговорност на потребителя. Не можем да бъдем сигурни по електронната поща дали лицето, което иска да закрие акаунта, е и собственик на акаунта.

24. Как да проверя дали запитването ми е пристигнало при работодателя?

Винаги ще получавате известие на вашия екран и / или имейл от Planet Interim, потвърждаващо, че отговорът ви е изпратен и получен. Ако не получите този имейл, моля, проверете имейл адреса, който сте регистрирали, и / или вашата интернет връзка. Можете също така (влезте и) в себе си Моя профил .След това влизате в „таблото за управление“ вашия акаунт, където управлявате всички данни и действия в Planet Interim. Състоянието на вашите отговори на задания можете да намерите тук.

25. Дължа ли на Planet Interim такса или комисионна при съвпадение?

Planet Interim увеличава максимално шанса за съвпадение на професионалисти. Ето защо поставянето на поръчки на Planet Interim е безплатно. За да поддържаме и подобряваме Planet Interim, в определени случаи искаме такса от новорегистрирани специалисти.

Planet Interim има два вида членство за това:

1. Безплатно основно членство на база No Cure-No Pay

С безплатно основно членство, временните специалисти могат да ползват безплатно всички съоръжения на Planet Interim. Само ако временен професионалист с основно членство получи задание чрез Planet Interim, тогава временният професионален Planet Interim ще дължи обезщетение от € 100 до максимум 195,00 EUR ex. ДДС на месец през първите три месеца от възлагането.

Прочетете повече за него Модел на печалба и как работи този модел

2. Премиум членството: от € 15 на месец

С Premium членство, професионалистите на временна заетост в Planet Interim не плащат такса за съвпадение. В допълнение те получават по-бърз достъп до работни позиции, а отговорите отправени към тях пристигат до 24 часа по-рано от отговорите от към професионалистите с Основни членство. Премиум членство струва 20 евро на месец или 90 евро за 6 месеца, например ДДС.

Прочетете повече за Предимства на Премиум членството

26. Какъв е бизнес моделът на Planet Interim?

Planet Interim е независима платформа за временни работни позиции, чиято мисия е да направи предлагането и набирането на специалисти по-прозрачно и ефективно чрез изпращане на работни позиции на хора с необходимите компетенции, образование и търсени качества, за да се постигне съвпадение при търсенето от работодатели.
Прочетете повече за това тук Бизнес модел на Planet Interim.